KÓSER TANÚSÍTVÁNY

LEGYEN A TERMÉKE KOSHER/כשר/

A nemzetközi exportcégek több terméket értékesítenek a fogyasztók számára világszerte, mivel a vevők tudatos vásárlási döntéseket hoznak a Kosher logó jelentősége miatt.

A Kosher embléma a termék csomagolására helyezve elkülöníti a terméket a nem tanúsított termékektől.

A Kosher logó biztosítja a fogyasztó számára, hogy az Ön terméke minőségi termék, állandó gyártási folyamatokkal.

A nemzetközi exportcégeknek meg kell felelniük a fogyasztók által keresett biztonsági előírásoknak, és a Kosher embléma biztosítja a fogyasztók számára a nyugalmat az Ön termékével kapcsolatban.

A Tóra iránymutatásai és néhány alapszabály, amelyek ezen kódexeken alapulnak. A zsidó hívők a kóser előírások útmutatásait követik, amely teljesen Isteni és a Tórára épül.

A Tóra törvényei szerint az egyetlen olyan húsfajta, amelyet enni lehet az a kérődző , párosujjú patás állatoké. Ha egy állatfaj e feltételeknek csak egyikét teljesíti, akkor a húst nem szabad enni. Az ebbe a kategóriába tartozó kóser állatokra példa a bika, tehén, juh, bárány, kecske, borjú . A Tóra törvényei szerint az enni kívánt kóser fajokat egy "Schochet", egy rituális metszőnek  kell levágnia. Mivel a zsidó törvény tiltja az állatok számára bármilyen fájdalom okozását, a levágást oly módon kell végrehajtani, hogy az eszméletlenség azonnali legyen és a halál szinte rögtön megtörténjen. 

Egyes madarakat nem lehet enni. Ide tartoznak a sas, a bagoly, a hattyú, a pelikán, a keselyű és a gólya , strucc valamint ezen madarak tojásai. Csak a hagyományosan kósernek tekinthető madarak, például a lúd, a kacsa, a csirke és a pulyka ehetők.

Kizárólag az uszonyos és pikkelyes halak fogyaszthatók, például tonhal, lazac, pisztràng és a hering. Kagylók, rákok, tintahal , polip és egyéb tenger gyümölcsei tiltva vannak.

Minden olyan termék, amely a talajban vagy növényeken, bokrokon vagy fákon nő, kóser. Ugyanakkor az összes rovar és állat, amelynek sok lába vagy nagyon rövid lába van nem kóser. Következésképpen az ilyen rovarokkal megfertőzött zöldségeket, gyümölcsöket és egyéb termékeket ellenőrizni kell, és a rovarokat eltávolítani. A rovarfertőzésre hajlamos növényeket (például karfiol) gondosan meg kell vizsgálni.

A kóser étel elkészítését szigorúan körvonalazzák a szabályok, legyen szó húsról, szárnyasról vagy pékárukról. Még a kiszolgáló edények, valamint az azok elkészítésének vagy főzésének, valamint az asztalra történő felvételének módja is nagyon érzékeny.

A Tóra azt mondja: "Lehet, hogy nem főz egy fiatal állat anyja tejében". Ebből az derül ki, hogy a tejet és a húskészítményeket nem szabad összekeverni. Nem csak együtt nem főzhetik, hanem előfordulhat, hogy ugyanarra az asztalra együtt nem szolgálják fel, és biztosan nem is fogyasztják őket egyszerre. Ezt a szabályt szigorúan betartják a figyelmes zsidó háztartásokban, még az olyan edények kezelésekor is, amelyeket gondosan elkülönítenek "בשרי" (húsos) és "חלבי" (tejes) részekre, és külön vannak címkézve. E törvények szigorú betartása  mindennapi szokássá válnak.

Ezeknek a követelményeknek az a célja, hogy a zsidó hívõket támogassák étkezési és táplálkozási folyamataikat a szentség szintjére.

A "kóser tanúsítás" folyamata nem jár az élelmiszer "áldásával"; inkább magában foglalja az élelmiszer készítéséhez felhasznált összetevők megvizsgálását, az élelmiszer elkészítésének folyamatát, valamint a feldolgozó létesítmények időszakos ellenőrzését annak biztosítása érdekében, hogy a kóser-előírások betartásra kerüljenek. A kosherként tanúsított termékeket logóval jelölik, amely rendszerint azonosítja a terméket tanúsító rabbi vagy szervezetet.

A kosher tanúsìtvány megszerzèse: 

Jelentkezését az irodáinkba való érkezés után azonnal elbíráljuk. Az Israfood-HU LTD. kóser  szakértői meglátogatják az Ön webhelyét, és megfigyelik a gyártási folyamatokat, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy alkalmasak-e Kóser tanúsításra. A kosher-ellenőrző csoport látogatása során fontos lesz áttekinteni a gyártási folyamat minden szempontját. Az összes olyan terméket, amelyet kérelmére / kérelmeire tanúsítás céljából beküldtek, a gyártás egy szokásos napján értékelik. A termék tartalmának olyan összetevői, amelyek nem szerepelnek a felsorolásban hátrányosan befolyásolják az értékelést, és megkövetelik, hogy az eredeti beadványt szerkesztsék, és egyeztessék a termék előállításához felhasznált összes összetevőt.

A tanúsítvány beszerzèsèhez vagy információ kèrèshez küldjön üzenetet vagy töltse le nyomtatványinkat ès juttassa vissza nekünk

Israfood-HU ltd. Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el